E-mail: info@karinvandenbosch.nl

InScience filmvertoning Mind my Mind & nagesprek met Karin van den Bosch

Op woensdagavond 22 april a.s. van 20.00 – 21.00 uur organiseert filmfestival InScience samen met filmhuis Lux uit Nijmegen een online vertoning van de animatiefilm Mind my Mind, gevolgd door een nagesprek met ervaringsdeskundige en onderzoeker Karin van den Bosch.

Mind my Mind, van de Nijmeegse regiseur Floor Adams, verbeeldt op een positieve manier het leven van iemand met autisme. De film gaat over Chris, een jongeman met autisme. In zijn hoofd zit Hans, een poppetje dat hem helpt om de dag door te komen. Op een dag ontmoet Chris een leuke jonge vrouw, Gwen. Maar hoe doe je dat, daten, als je autisme hebt? Mind My Mind won inmiddels meerdere prijzen en stond op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm.

In een kort nagesprek aansluitend aan de vertoning spreekt Karin van den Bosch, een onderzoeker die zelf in het autistische spectrum valt, over het autistische perspectief in de academische wereld. Van den Bosch werkt als freelance onderzoeker, tekstschrijver en projectmedewerker. Ze was initiatiefnemer en projectleider van de ‘Onderzoeksagenda Autisme’ en als onderzoeker betrokken bij het project ‘Kennisagenda Autisme’ vanuit de Academische Werkplaats Autisme.

Programma

Dit programma vindt volledig online plaats.

20.00 uur – 20.30 uur            Film kijken via het digitale platform Picl. (N.B. Je kunt de film ook op een ander moment van te voren kijken, als jou dat beter uitkomt).

Kosten € 4,99

20.30 -20.40 uur                     Pauze

20.40 – ca. 21.00 uur             Gesprek met Karin van den Bosch via YouTube

Kosten: gratis

Skip to content