Ik heb een passie voor ordenen.

Ordenen, organiseren, structureren, systematiseren.

Ik heb een brein dat gericht is op systematiseren: een vaardigheid waarin mijn analytische vermogen, mijn oog voor detail en mijn behoefte aan orde en overzicht samenkomen. Ik ben dus goed in het herkennen van patronen en het aanbrengen van structuur. Deze vaardigheid zet ik graag in voor anderen. 

Maar ik heb ook een brein dat goed is in creëren. Ik heb veel ideeën. Regelmatig bedenk of maak ik ‘iets’ uit ‘niets’. Dit kan een nieuwe indeling zijn, of een nieuwe verzameling van bijvoorbeeld informatie. Maar ook een tekst – een tekst is eigenlijk ook niks anders dan het verzamelen en ordenen van informatie, zo opgeschreven dat het hopelijk inspireert of aan het denken zet.

Hoewel ik al vele teksten geschreven heb, werk als (web)redacteur en allerlei andere taken op het gebied van informatiemanagement uit kan voeren, vind ik het erg lastig om een website over mezelf en mijn werk te maken. Mijn achtergrondkennis zit me in de weg. 

Ik ben me bewust van de basisboodschap, die webredacteuren aan hun klanten geven: focus! Heb een heldere en eenduidige boodschap en dito profiel.

Daar ga ik dan.

Want dat heb ik niet.

Ik ben en doe meestal namelijk beide kanten van de medaille. Ik bedenk en creëer nieuwe informatie of kennis én ik orden en beheer bestaande informatie of kennis.
Ik orden informatie en data, maar ook papieren, spullen op zolder of de inhoud van keukenkastjes.
Ik maak graag lijstjes in alle soorten en maten: to-do-lijstjes, overzichten van sprekers op een congres, een lijst van alle boeken die ik ooit nog wil lezen, of een lijst met alle websites van voor en door organisaties op het gebied van autisme in Nederland.
Maar je doet me geen plezier als ik alleen maar mag registreren, zonder betrokken te zijn bij het grotere geheel en het hoe en waarom te weten, en liefst zelf te bedenken. Hoewel ik overtuigd ben van de zin van routine, word ik dan vervuld door een groot gevoel van zinloosheid. 

Een heel verhaal om te zeggen, dat ik iemand ben met vele kanten. Kanten die soms tegenstrijdig met elkaar lijken te zijn.

Dus waarvoor kun je me vragen? Welke taken kan ik voor jou uitvoeren? 

Dat kan dus van alles zijn. Niet alleen schrijven, maar ook administreren, registreren, verzamelen, ordenen, organiseren, structureren, redigeren…..

Op deze website wil ik, ondanks al mijn angsten en onzekerheden, iets laten zien van mijn werk tot nu toe. Daarnaast blog ik af en toe over onderwerpen die me bezig houden. 
Ik heb geen idee of er veel structuur en logica in deze site komt te zitten. Maar ik houd me vast aan een principe dat Sofie Sergeant ook toepast bij het les- en studiemateriaal op de website van Disability Studies (waarbij de indeling overigens van mij afkomstig is): gewoon beginnen en materiaal neerzetten. Om te inspireren en inhoud te bieden. 

Net als een bos groeit de inhoud organisch. Zo ook op deze site.

Die ontwikkelt zich ook net als een bos: van den Bosch.