E-mail: info@karinvandenbosch.nl

PUBLICATIE
Beeldvorming over seksualiteit
Auteur(s):

Karin van den Bosch

Soort:
Boekhoofdstuk
Gepubliceerd in:

De Plaatse. (2005). Autisme en seksualiteit. Opstellen over autisme in relatie tot seksualiteit en intimiteit (pp. 59-68). Garant

Datum:
27 januari 2005
Share

‘Beeldvorming over seksualiteit’ is mijn artikel voor de bundel Autisme en seksualiteit. Opstellen over autisme in relatie tot seksualiteit en intimiteit. Deze bundel hoort bij het gelijknamige congres over autisme en seksualiteit, dat op 27 januari 2005 te Rotterdam werd gehouden.

*

Meteen toen mij werd gevraagd een bijdrage voor deze bundel te schrijven, over het thema ‘Autisme en seksualiteit bij normaal begaafde hogerfunctionerende volwassen personen uit het Autisme Spectrum (afgekort PAS-ers)’, moest ik denken aan de vele verhalen en uitspraken die ik in de afgelopen jaren gelezen heb, geschreven door de mensen zelf, via diverse kanalen, maar het meeste via mailinglijsten op internet. Verhalen die me geraakt hebben, die de kleurrijkheid en diversiteit van de ervaringen van PAS-ers op dit gebied laten zien en die bovenal nog bijna nooit verteld zijn.

In de meeste bronnen die over dit onderwerp gaan zijn het anderen die hun waarnemingen beschrijven, wat zij zien en ervaren bij mensen met autisme. Wat zij gaan interpreteren, analyseren en invullen voor de mensen zelf: zo beleven zij hun seksualiteit. In deze bijdrage wil ik de mensen zelf aan het woord laten.

Lees de volledige tekst in de .pdf

Skip to content