E-mail: info@karinvandenbosch.nl

PUBLICATIE
Een ondernemende levenshouding

Recensie van het boek Ondernemen(d) met autisme van Marijn Bon

Auteur(s):

Karin van den Bosch

Soort:
Recensie
Gepubliceerd in:

Autisme Magazine, 2019, 1, 50

Datum:
Voorjaar 2019
Share

Een inspirerende bundel met verhalen van ondernemers met autisme. Zo zou ik het pas verschenen boek Ondernemen(d) met autisme van Marijn Bon omschrijven.

Het boek bevat twaalf interviews met ondernemers met autisme, en een gedeelte met achtergronden, tips en conclusies.
Leuk is dat er heel verschillende ondernemers aan het woord komen, zoals een coach, een kunstenares, een professional organizer, een eigenaar van een metaalbewerkingsbedrijf en een eigenaar van een grand café-restaurant. Al deze ondernemers hebben één ding met elkaar gemeen: ze hebben allemaal autisme.

Marijn Bon zegt hier zelf over in de inleiding: ‘Niet alle mensen met autisme kunnen werken en niet alle ondernemers met autisme (…) kunnen (al) volledig van hun ondernemerschap leven. En dat geeft niet. Belangrijk is een ondernemende levenshouding. Als je zelf het heft in handen neemt, blijkt er soms meer mogelijk dan van tevoren gedacht.’

Ik ben het daar helemaal mee eens. Ik vind dit boek een aanrader. En ben je na het lezen van het boek geïnspireerd geraakt om  zelf te gaan ondernemen dankzij of ondanks je autisme? Dan vind je in het boek meteen allerlei handige tips. Over zaken die lastig zijn voor ondernemers met (en soms ook zonder) autisme, zoals netwerken, aan opdrachten komen en voldoende rust nemen.

Gelezen door Karin van den Bosch

Voorkant boek Ondernemend met autisme

 

Marijn Bon (2018)
Ondernemen(d) met autisme. Inspirerende ondernemersverhalen met praktische tips voor een succesvol bestaan als zelfstandige
Amsterdam: Uitgeverij SWP
ISBN: 9789088508721

Deze recensie is verschenen in de rubriek Boekenwurm van Autisme Magazine, voorjaar 2019.

Skip to content