E-mail: info@karinvandenbosch.nl

PORTFOLIO
Publicaties
Wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke publicaties
  • Soort publicatie

  • Reset
Column of blog

PGB-droom

01/04/2006
Geweldige uitvinding, zo’n persoonsgebonden budget (PGB). Niet dat ik er één heb. Ik heb het zo al druk genoeg, ook zonder het hele administratieve- en indicatiecircus dat bij een PGB-aanvraag komt kijken. Maar goed, stel even dat die hobbel genomen is. Dat ik dus werkgever wordt om via een PGB mijn hulp te betalen. Dan komt de volgende hobbel: wat zou diegene moeten gaan doen? Ik zou wel een PGB voor huishoudelijke hulp willen.
Boekhoofdstuk

Beeldvorming over seksualiteit

27/01/2005
Artikel horend bij mijn bijdrage voor het congres 'Autisme en seksualiteit' van 27 januari 2005 te Rotterdam.
Column of blog

Andere tijd, andere plaats

01/12/2004
“Iemand met ASS had beter vroeger kunnen leven dan nu”, hoor ik wel eens zeggen. Vroeger, laten we zeggen 50 tot 100 jaar geleden, was de wereld nog overzichtelijk. Je levensloop stond al vanaf je geboorte vast: blijven wonen in het dorp waarin je geboren bent, trouwen met het meisje of de jongen van een paar straten verderop en geen keuzeproblemen als het om werk gaat. Je werd gewoon boer of boerin, of je ging op een kantoor werken.
Column of blog

Autistisch communiceren

15/10/2004
De NT-er (Neuro-Typical, persoon zonder autisme) is een hulpverlener met interesse in autisme en in mij. Mijn interesse is communicatie. Ik wil graag begrijpen wat NT-ers verstaan onder ‘autistisch communiceren’, want dat moet dan iets zijn wat ik zelf doe. En ik wil graag weten hoe anderen (NT-ers) uitleg geven aan wat ik doe, vooral als ik er zelf een andere uitleg aan geef.
Boekhoofdstuk

Ik word onderschat of overschat

01/09/2002
Ervaringsverhaal van mezelf uit 2002, gepubliceerd als hoofdstuk in het boek 'Autisme verteld. Verhalen van anders zijn', onder redactie van Cis Schiltmans (september 2002). Ik beschrijf hoe ik de diagnose heb ervaren. Ook mijn ervaringen en ideeën over werk, relaties en wonen komen aan bod.
Artikel

Belangenvereniging PAS voor Personen uit het Autisme Spectrum

27/02/2002
Rond de zomer van 2001 is door een aantal mensen uit het Autisme Spectrum het initiatief genomen om een belangenvereniging op te richten voor en door mensen uit het Autisme Spectrum zelf. De initiatiefnemers en eerste bestuurders van deze vereniging-in-oprichting (Karin van den Bosch, Anca Buit, Harm Schoonekamp en Ewout Pool) kenden elkaar via het internet.
1 3 4 5
Naar de inhoud springen