E-mail: info@karinvandenbosch.nl

Search Filter test page

Found 15 Results
Page 1 of 2

Onderzoeksagenda Autisme meest gedetailleerde studie naar onderzoeksprioriteiten


Ons project Onderzoeksagenda Autisme is het ‘meest gedetailleerde onderzoek dat beschikbaar is over de onderzoeksprioriteiten van mensen met autisme en andere belanghebbenden’. Dat staat in het artikel over Autistic Perspectives on the Future of Clinical Autism Research (Puki et al., 2022), dat recent is verschenen in het tijdschrift Autism in Adulthood.

22 juni 2022


FANN Fotoproject


Miranda Stevens portretteert voor het FANN Fotoproject vrouwen en meisjes met autisme. Het doel van dit project is om meisjes/vrouwen met autisme meer zichtbaar te maken d.m.v. een mooie portretfoto en een kort interview. Ook van mij heeft ze prachtige foto’s gemaakt.

Foto van Karin van den Bosch voor FANN fotoproject

23 juni 2021


Deelname PAS aan adviesraad Patient Academy


De Patient Academy heeft als doel om patiëntenorganisaties en patiëntenvertegenwoordigers te ondersteunen in hun rol als belangenbehartigers. Karin van den Bosch neemt vanuit PAS deel aan de adviesraad van de Patient Academy.

22 mei 2021


Emancipatie van mensen met autisme in Nederland


Samen met Diederik Weve schreef ik het hoofdstuk ‘Emancipatie van mensen met autisme in Nederland’ in het boek ‘Behandeling van volwassenen met een autismespectrumstoornis – deel 2’ onder redactie van Els Blijd-Hoogewys, Marleen Monsma en Marije Swets. Vandaag verscheen het boek bij Uitgeverij Hogrefe.

Boekomslag Behandeling van volwassenen met een autismespectrumstoornis

Tags: , ,

6 mei 2021


Deelnemers gezocht voor leesgroep autism and disability studies


Ben jij geïnteresseerd in autisme vanuit een niet-medische (disability studies) invalshoek? Ben je geïnteresseerd in filosofie en ethiek in relatie tot autisme? In vakgebieden als critical autism studies, disability studies, mad studies, philosophy of psychiatrie en aanverwant?

Vind je het leuk om wetenschappelijke of academische teksten en boeken te lezen op bovengenoemd gebied, en lijkt het je leuk daarover met anderen van gedachten te wisselen?

Doe dan mee aan de (tweede) PAS-leesgroep!

9 april 2021


Autistic leadership


Our 2019 research article ‘Nothing about us, without us: a case study of a consumer-run organization by and for people on the autism spectrum in the Netherlands’ provides a good starting point for talking about autistic leadership. Rachel Worsley, founder and CEO of internet startup Neurodiversity Media, shares the latest research on her website. In her blog ‘What does autistic leadership look like in 2020’ she summarizes our article and combines this with her personal story of being an autistic leader.
Conversations around neurodiversity and autism are still largely focused on employing and retaining autistic talent. But we don’t hear much about the other end of the spectrum: the autistic leaders. I agree with Rachel on that.

19 maart 2021


Welk beeld van autisme krijgen we te zien in films en series?


In de najaarseditie 2020 van het tijdschrift Autisme Magazine staat een interview dat ik heb gehouden met Anne van de Beek en Hannah Ebben over representatie van autisme in films en series.

Tags:

4 november 2020


Zoektocht naar jezelf – zelfmanagement bij autisme


Maurits Beenackers en Thijs van der Rol schreven het boek Zoektocht naar jezelf. Ervaringsdeskundige professionals over zelfmanagement en autisme. Beleidsaanbevelingen voor de GGZ. Ik ben één van de 20 ervaringsdeskundigen die geïnterviewd is voor dit boek.

3 november 2020


Zelfmanagement bij autisme


Maurits Beenackers (Lister) en Thijs van der Rol (Parnassia Groep) schreven het rapport ‘Zoektocht naar jezelf. Ervaringsdeskundige professionals over zelfmanagement en autisme. Beleidsaanbevelingen voor de ggz.’  De publicatie verscheen eind december 2020 bij het Netwerk Innovatie & Productontwikkeling Autisme (NIPA). Ik was één van de professionals met autisme die werd geïnterviewd voor dit onderzoek.

30 oktober 2020


Onderzoeksagenda Autisme op Autism Europe congres


Onderzoeksagenda Autisme op Autism Europe congres Op het Autism Europe congres 2019 mogen we een poster presenteren over de Onderzoeksagenda Autisme. Het Autism Europe congres vindt plaats van 13 t/m 15 september 2019 te Nice, Frankrijk. Thema is ‘A new dynamic for change and inclusion’. Internationaal wetenschappelijk onderzoek op het gebied van autisme zou moeten … Lees meer

31 mei 2020


Page 1 of 2

 

Skip to content